Bij de Mega Millions Loterij in Amerika viel vannacht een recordbedrag van 1,6 miljard dollar (ruim 1,4 miljard euro) te winnen. En jawel, er is ten minste één gelukkige: een inwoner van de deelstaat South Carolina.

Zijn of haar ticket beschikte over de vijf nummers (5, 28, 62, 65 en 70) en de ‘Mega Ball’ (5). De winnaar staat nu voor een interessante keuze: 904 miljoen dollar (791 miljoen euro) direct uit laten keren of het volledige bedrag ontvangen over een periode van 29 jaar. Het is niet duidelijk of er meerdere winnaars zijn.

Record

Met de 1,6 miljard dollar zorgde Mega Millions voor een recordjackpot. Het vorige record stamt uit 2016, toen er bij een Powerball-trekking 1.586 miljard dollar (1.388 miljard euro) werd gewonnen.

De pot van de Mega Millions Loterij was al sinds juli niet meer gewonnen. Een lot kost slechts 2 dollar, maar de kans op de jackpot is minimaal: 1 op 302 miljoen.

Vond u deze informatie handig? Vul dan uw naam en email in om wekelijks informatie te ontvangen! Uw privacy zal gerespecteerd worden.

Naam

Jouw email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here